Evropa

Rusija: Zapadne zemlje i mediji šire dezinformacije

Komentari

Autor: Tanjug

11/02/2022

-

23:53

Rusija: Zapadne zemlje i mediji šire dezinformacije
Rusija: Zapadne zemlje i mediji šire dezinformacije - Copyright Unsplash

veličina teksta

Aa Aa

Rusko ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je danas da zapadne zemlje uz pomoć medija šire lažne informacije sugerišući da Moskva možda planira invaziju na Ukrajinu.

Ministarstvo je u saopštenju na svojoj internet stranici navelo da zapadne zemlje time pokušavaju da odvuku pažnju sa svojih agresivnih akcija, prenosi Rojters.

Bela kuća je danas upozorila da bi napad Rusije na Ukrajinu mogao da se dogodi u narednih nedelju dana, a moguće u sledeća dva dana, čak i pre kraja Zimske olimpijade i pozvala je Amerikance da napuste tu zemlju, prenosi AP.

Savetnik Bele kuće za nacionalnu bezbednost Džejk Saliven rekao je da Sjedinjene Države još nemaju definitivnu informaciju da li je ruski predsednik Vladimir Putin doneo odluku o invaziji, ali da postoje svi elementi za veliku vojnu operaciju koja bi mogla da počne "ubrzo", naveo je AP.

Rojters navodi da je Saliven na brifingu u Beloj kući rekao da bi eventualna ruska invazija verovatno počela vazdušnim napadom.

On je rekao i da bi svi Amerikanci koji su još u Ukrajini trebalo da je napuste u narednih 48 sati zato što bi eventualni ruski vazdušni napad otežao njihov odlazak.

"Ne kažemo da je predsednik Putin doneo odluku. Ono što kažemo jeste da imamo dovoljan nivo zabrinutosti na osnovu onoga što vidimo na terenu i što su prikupili naši obaveštajni analitičari, da šaljemo ovu jasnu poruku", rekao je Saliven.

Ali, kako je dodao, sa 100.000 vojnika na granici sa Ukrajinom, ruska invazija mogla bi da uključi zauzimanje velikog dela Ukrajine, kao i velikih gradova uključujući Kijev.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa