Fokus

Zapadni lideri održali video sastanak zbog aktuelne krize u Ukrajini: Sutra se očekuje razgovor Putina i Makrona

Komentari

Autor: Tanjug

11/02/2022

-

22:55

Zapadni lideri održali video sastanak zbog aktuelne krize u Ukrajini: Sutra se očekuje razgovor Putina i Makrona
Zapadni lideri održali video sastanak zbog aktuelne krize u Ukrajini: Sutra se očekuje razgovor Putina i Makrona - Copyright Tanjug/AP/Sergei Guneyev, Sputnik, Kremlin

veličina teksta

Aa Aa

Očekuje se da će francuski predsednik Emanuel Makron i ruski predsednik Vladimir Putin sutra razgovarati telefonom o tenzijama u vezi s Ukrajinom, nakon što su zapadni lideri danas održali video sastanak zbog aktuelne krize, prenosi TASS pozivajući se na izveštaj Frans presa iz Jelisejske palate.

Nemački kancelar Olaf Šolc, američki predsednik Džozef Bajden, francuski predsednik Emanuel Makron i kanadski premijer Džastin Trudo razgovarali su danas o ukrajinskoj krizi, napisao je na Tviteru portparol nemačke vlade Štefen Hebeštrajt, navodi TASS.

"Saveznici su odlučni da rade zajedno na uvođenju brzih i dubokih sankcija Rusiji ukoliko dođe do daljeg kršenja teritorijalnog integriteta i suvereniteta Ukrajine. Svi diplomatski napori imaju za cilj da ubede Moskvu na deeskalaciju“, napisao je nemački zvaničnik.

Hebeštrajt je ovaj razgovor nazvao „važnom razmenom o veoma ozbiljnoj bezbednosnoj situaciji“.

Zapad i Kijev već neko vreme ukazuju na moguću invaziju Rusije na Ukrajinu, a portparol Kremlja Dmitrij Peskov okarakterisao je ove tvrdnje kao „prazne i neutemeljene“, ističući da Rusija ne predstavlja nikakvu pretnju bilo kome, navodi ruska agencija.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet