Evropa

Zelenski traži sastanak sa Putinom, Peskov potvrdio interesovanje Kijeva: Žele da razgovaramo samo o Donbasu

Komentari

Autor: Fonet

17/02/2022

-

17:44

Zelenski traži sastanak sa Putinom, Peskov potvrdio interesovanje Kijeva: Žele da razgovaramo samo o Donbasu
Vladimir Zelenski i Vladimir Putin - Copyright Tanjug/AP/Efrem Lukatsky, Alexei Nikolsky, Sputnik, Kremlin

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski izjavio je danas da njegov susret sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom može deblokirati odnose između dve zemlje, javlja Sputnjik.

"Sastanak s Putinom bi sigurno deblokirao odnose Ukrajine i Rusije jer predsednici na tom sastanku treba da nađu izlaz. Sam po sebi sastanak bi bio signal da to strane žele. Sastali smo se, rekli to što mislimo da treba, čuli jedan drugog i videli da li ima smisla da se kroz pola godine sretnemo i nastavimo razgovor", rekao je Zelenski u intervjuu RBK-Ukrajina.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov saopštio je novinarima da je Moskva više puta dobijala signale iz Kijeva da žele sastanak na najvišem nivou, ali je cilj tih zahteva ostao nejasan.

"Svaki put Kijev nam ne bi odgovorio na jednostavno pitanje: Zašto? S kojim ciljem?", rekao je Peskov.

Kijev, po njegovim rečima, predlaže da se na sastanku "razgovara samo o Donbasu".

"Mi im kažemo: vi sa ljudima iz Donbasa razgovarajte o Donbasu, imate li za nas pitanja o drugim temama? Ćute?!", objasnio je Peskov.

Međutim, predsednik Zelenski je danas u intervjuu RBK-Ukrajina u potpunosti isključio dijalog sa samoproglašenim Donjeckom i Luganskom narodnom republikom.

"Nećemo ići na direktne razgovore sa DNR i LNR. To je besmisleno. Oni ništa neće rešiti. Zašto gubiti vreme?", rekao je Zelenski.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa