Evropa

Kremlj: U nedelju telefonski razgovor Putina i Makrona

Komentari

Autor: Tanjug

19/02/2022

-

09:20

Kremlj: U nedelju telefonski razgovor Putina i Makrona
Kremlj: U nedelju telefonski razgovor Putina i Makrona - Copyright Tanjug/AP/Sergei Guneyev, Sputnik, Kremlin

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Rusije Vladimir Putin u nedelju bi trebalo da razgovora telefonom sa francuskim kolegom Emanuelom Makronom, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

"Da, razgovor je planiran", rekao je Peskov za RIA Novosti odgovarajući na pitanje da li je telefonski razgovor sa Makronom na Putinovom rasporedu.

Podsetimo, Makron je 7. februara boravio u poseti Moskvi, a tema razgovora dvojice predsednika bila je situacija oko Ukrajine. Rusija je saopštila da je francuski predsednik Makron bio primoran da sedne za izuzetno dug sto za svoje razgovore sa Putinom jer je odbio da uradi test na COVID u Kremlju.

Lideri su sedeli na suprotnim krajevima neobično dugačkog stola u Kremlju kada je Makron došao u Moskvu sa misijom da ublaži strahove od ruske invazije na Ukrajinu.

Tanjug/AP/Sputnik, Kremlin

 

Putinov portparol Dmitrij Peksov rekao je da je odluka da se Makron smesti za ogroman sto doneta nakon što je francuski lider odbio da uradi test na kovid koji bi obavili lekari Kremlja.

"Razgovori sa nekima se vode za dugačkim stolom, rastojanje (preko stola) je oko šest metara. To je povezano sa činjenicom da neki poštuju svoja pravila, ne sarađuju sa domaćinom", rekao je tada on.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa