Evropa

Sletanje na Hitrou po oluji Junis: Qatar Airways morao da kruži, srpski pilot iz prve prizemljio avion (VIDEO)

Komentari

Autor: Euronews Srbija, T.T.

19/02/2022

-

12:53

Sletanje na Hitrou po oluji Junis: Qatar Airways morao da kruži, srpski pilot iz prve prizemljio avion (VIDEO)
Londonski aerodrom "Hitrou" - Copyright AP screenshot; Youtube/BIG JET TV/screenshot

veličina teksta

Aa Aa

Avion kompanije Qatar Airways snimljen je kako se muči sa jakim vetrovima i olujom Junis pri sletanju na londonski aerodrom Hitrou u petak popodne.

Naime, čeoni udari vetra pružali su otpor avionu koji je uprkos svim naporima morao ponovo da se uzdigne u nebo i nastavi sa kruženjem.

 

Među avionima koji su uprkos oluji uspeli da slete, bila je i letelica nacionalne avio-kompanije AirSerbia koja je juče letela za London. Iako su udari vetra zanosili avion na stranu, srpski pilot uspeo je bezbedno da ga prizemlji čime je izazvao oduševljenje javnosti. Avion je na londonski Hitrou sleteo u 13:25 po lokalnom vremenu.

Druga velika oluja u tri dana pogodila je sever Evrope u petak, pri čemu je poginulo najmanje devet ljudi dok je jak vetar obarao drveća, otkazivao letove i vozove, pa čak iščupao deo krova čuvene londonske arene O2.

Britanska meteorološka služba saopštila je da je na ostsrvu Vajt zabeležen najveći nalet vetra od 196 kilometara na čas, koji se smatra najjačim ikada u Engleskoj.

Vremenski sistem, poznat i kao oluja Zejnep u Nemačkoj, sada se seli ka evropskom kopnu, što je navelo na upozorenja o jakim vetrovima u Belgiji, Holandiji, Danskoj i Nemačkoj.

Oluja je izazvala i haos u Britaniji, pa je tako zatvorena luka Lamanš Dover, ali i mostovi koji povezuju Englesku i Vels.

Komentari (0)

Evropa