Evropa

Grčki spasioci pronašli telo putnika koji se vodio kao nestao na brodu koji je zahvatio požar

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Tanjug

20/02/2022

-

17:32

Grčki spasioci pronašli telo putnika koji se vodio kao nestao na brodu koji je zahvatio požar
Tanjug/AP/Lazos Mantikos/debater.gr - Copyright Tanjug/AP/Lazos Mantikos/debater.gr

veličina teksta

Aa Aa

Grčka vatrogasna služba saopštila je danas da je pronašla telo putnika koji se vodio kao nestao na trajektu Euroferija Olimpija, koji je u petak plovio iz Grčke ka Italiji. Ranije danas, zvaničnik grčkog ministarstva za pomorski saobraćaj saopštio je da je putnik koji je nestao nakon požara na brodu pronađen živ.

Kako se navodi, spasioci su uspeli da spasu najmanje 281 od 292 putnika i članova posade, prenosi agencija Rojters. Preostalih 11 putnika koji se vode kao nestali su vozači kamiona - sedam Bugara, tri Grka i jedan Turčin.

Podsećamo, u petak ujutru na brodu je izbio požar, a spasen je najveći broj putnika i članova posade, koji su prebačeni na ostrvo Krf.

Tanjug/AP/Hellenic Fire Service

 

Nekoliko tegljača veoma malom brzinom vuče brod ka luci Kasiopi, na severoistočnoj strani Krfa gde se nalazi i rodbina nestalih koja i dalje gaji nade da su njihovi bližnji preživeli prvo požar, a onda i poplavu nastalu izlivanjem desetina tona vode koje su bačene da ga ugase.

Iako postoji zabrinutost zbog rizika od potonuća broda, smatra se da je njegov nagib za sada kontrolisan. Očekuje se da će operacija potpunog gašenja požara trajati danima, dok će, pre nego što se brod približi luci Kasiopi i nakon što se temperatura užarenih metala snizi, ispumpati i nafta kako bi se sprečilo bilo kakvo izlivanje u Jonsko more.

Procenjeno je da se inače u rezervoarima broda nalazi oko 700 tona goriva.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa