Evropa

CNN: Ruski komandanti dobili naređenje da krenu u napad, reagovala Zaharova

Komentari

Autor: Tanjug

20/02/2022

-

22:25

CNN: Ruski komandanti dobili naređenje da krenu u napad, reagovala Zaharova
Tanjug/AP/Evgeniy Maloletka - Copyright Tanjug/AP/Evgeniy Maloletka

veličina teksta

Aa Aa

Američka televizija CBS news, a potom i CNN objavili su danas informaciju da SAD imaju obaveštajne podatke da su komandanti ruske vojske primili naređenja da krenu u napad na Ukrajinu. Tim povodom oglasila se i portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova navodeći da se da su američki mediji zaboravili da su njihove nemačke kolege već objavile "akcioni plan na bojnom polju".

Izveštač televizije CBS news zadužen za bezbednosna pitanja Dejvid Marin izneo je tvrdnje da komandanti na terenu pripremaju posebne planove kako da manevrišu u svojim sektorima na bojnom polju.

"Obaveštajni podaci sugerišu da oni rade sve što bi radili i američki komandanti kada bi dobili naređenje da krenu u akciju", rekao je Martin u emisiji "Face the Nation".

Tanjug/AP/Vadim Ghirda

 

CNN je potom objavio takođe objavio da obaveštajni podaci pokazju da su ruskim vojnim komandantima izdata naređenja da krenu u napad na Ukrajinu. Kako su naveli, to samo jedan od pokazatelja da se Rusija sprema za napad na Ukrajinu.

Dodaje se i da su drugi pokazatelji, kao što su elektronsko ometanje i široko rasprostranjeni sajber napadi, još uvek nisu primećeni, prema nekim izvorima. Izvori su, kako prenosi CNN, takođe upozorili i da se naređenja uvek mogu povući ili da bi to mogle biti dezinformacije koje imaju za cilj da zbune i dovedu u zabludu SAD i saveznike.

AP Photo/Vadim Ghirda; Alexei Alexandrov

 

Američki državni sekretar Entoni Blinken rekao je u toj emisiji da SAD veruju da Rusija napreduje u planovima da napadne Ukrajinu, uprkos negiranju Moskve.

 

Zaharova: Nemački mediji već objavili...

Međutim, portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova podsetila je večeras, povodom navoda televizije CBS news, da su nemački mediji već objavili "akcioni plan na bojnom polju".

"Američki novinari su zaboravili da su nemački mediji već objavili ''plan akcije na bojnom polju''. Neki nisu pazili", napisala je Zaharova na svom Telegram kanalu.

AP/Alexander Zemlianichenko

 

Zapadni političari i mediji poslednjih nedelja najavljuju mogućnost ruske Invazije na Ukrajinu, što je Rusija više puta negirala.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa