Evropa

Jelisejska palata: Bajden i Putin načelno dogovorili samit o Ukrajini, ali pod jednim uslovom

Komentari

Autor: Tanjug

21/02/2022

-

07:29

Jelisejska palata: Bajden i Putin načelno dogovorili samit o Ukrajini, ali pod jednim uslovom
Jelisejska palata: Bajden i Putin načelno dogovorili samit o Ukrajini, ali pod jednim uslovom - Copyright Tanjug AP/Denis Balibouse

veličina teksta

Aa Aa

Američki predsednik Džozef Bajden i njegov kolega Vladimir Putin dogovorili su se načelno da održe samit o ukrajinskoj krizi, saopšteno je danas iz kancelarije francuskog predsednika Emanuela Makrona.

"Pripremu (samita) će obaviti američki državni sekretar Entoni Blinken i ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov", naveli su iz Jelisejske palate, prenosi Rojters.

U saopštenju se dodaje da se samit može održati "samo u slučaju ukoliko Rusija ne izvrši invaziju na Ukrajinu". Makron će pomoći da se pripremi sadržaj o kojem će se razgovarati, navelo je francusko predsedništvo.

Tanjug/AP/Sergei Guneyev, Sputnik, Kremlin

Emanuel Makron

Francuski predsednik juče je odvojeno razgovarao sa liderima Rusije, SAD i Ukrajine. Nakon razgovora sa Putinom, iz Jelisejske palate je saopšteno da Makron i ruski predsednik "nisu saglasni u vezi sa tim ko je odgovoran za tenzije u istočnoj Ukrajini".

Posle razgovora Makrona i Bajdena, iz Bele kuće su rekli da bi "Rusija u svakm trenutku mogla da pokrene napad na Ukrajinu", i da će Bajden danas održati sastanak Saveta za nacionalnu bezbednost.

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski rekao je, takođe posle razgovora sa francuskim kolegom, da ga je "informisao o pogoršanju situacije na liniji fronta, gubicima i granatiranju ukrajinskih političara i stranih novinara.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa