Evropa

Načelnik Generalštaba Belorusije: Povratak ruskih vojnika sa vežbi zavisi i od Zapada

Komentari

Autor: Tanjug

21/02/2022

-

11:31

Načelnik Generalštaba Belorusije: Povratak ruskih vojnika sa vežbi zavisi i od Zapada
Profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Ruske jedinice vratiće se sa vojnih vežbi iz Belorusije kada se javi potreba za tim, a u velikoj meri to zavisi i od Zapada, izjavio je danas načelnik Generalštaba Oružanih snaga Belorusije Viktor Gulevič.

"Jedinice Oružanih snaga Rusije vratiće se u mesta stalnog razmeštaja tek onda kada se ukaže objektivna potreba za tim i kada mi sami to odlučimo. To je isključivo naša unutrašnja stvar", rekao je šef Generalštaba Belorusije, prenela je pres-služba Ministarstva odbrane Belorusije.

On je istakao da će vraćanje jedinica ruskih snaga "u velikoj meri zavisiti i od zapadnih kolega", preneo je Sputnjik.

profimedia

 

"Snage i sredstva koje su raspoređene u istočnoevropskom regionu, između ostalog i u blizini državne granice Belorusije, jedan su od faktora koji utiču na dalji razvoj situacije", poručio je Gulevič.

On je podsetio da su "u vezi povećanja vojnih aktivnosti kod spoljnih granica Savezne Države Rusije i Belorusije i eskalacije situacije u Donbasu predsednici Rusije i Belorusije odlučili da nastave sa proverom snaga za reagovanje Savezne države".

Zajedničke belorusko-ruske vojne vežbe "Saveznička odlučnost 2022" održane su na teritoriji Belorusije od 10. do 20. februara u okviru provere snaga za reagovanje Savezne države.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa