Evropa

"Posle 40 sati putovanja, izbegavajući rakete i vojne trupe bezbedno sam napustio Ukrajinu" - oglasio se srpski košarkaš

Komentari

Autor: Euronews Srbija, J.S.

26/02/2022

-

14:47

"Posle 40 sati putovanja, izbegavajući rakete i vojne trupe bezbedno sam napustio Ukrajinu" - oglasio se srpski košarkaš
Printscreen/K1 - Copyright Printscreen/K1

veličina teksta

Aa Aa

Posle 40 sati putovanja od Harkova do moldavske granice, srpski košarkaš Aleksandar Zečević oglasio se i rekao da je uspeo da napusti Ukrajinu i da se sada oseća bezbedno.

Podsetimo, zbog aktuelne situacije u Ukrajini koja je eksalirala u četvrtak, kada je Rusija otpočela napade na ovu zemlju, veliki broj ljudi koji tamo živi sve vreme pokušava da izađe iz nje. Zečević je u Ukrajini boravio zbog profesionalnog angažmana u jednom košarkaškom klubu. Njegov put do Srbije se ni nakon dva dana nije završio, ali kako kaže, sada se već oseća bezbednije jer je napustio ratom zahvaćenu zemlju.

"Hvala svima koji su se javljali tokom ovog teškog perioda. Posle 40 sati putovanja od Harkova do moldavske granice, izbegavajući rakete i vojne trupe, bez odmora i spavanja, uspeo sam bezbedno da napustim Ukrjainu", napisao je Zečević na svom Istagram nalogu.

Instagram.com/@azecevic12

 

Inače, on je juče u razgovoru za Euronews Sbrija istakao da putuje sve vreme i da je juče tokom dana bio na granici sa Moldavijom.

"Vozim ceo dan kroz Ukrajinu i zbog ogromne gužve nisam još ni blizu Srbije. Sada se nalazim na granici sa Moldavijom, ogromna je gužva na putevima", rekao je juče Zečević za Euronews Sbrija.

Kako je tada u razgovoru za naš portal ispričao, on je iz Harkova, koji je drugi grad po veličini u Ukrajini i koji se nalazi na severoistoku zemlje, krenuo pre dva dana i odatle se uputio ka rumuskoj granici do koje može da stigne preko Moldavije, evropske države koja se graniči sa Rumunijom na zapadu i Ukrajinom na istoku. Inače, ovo je jedna od tasa sa kojom srpski državaljni mogu da dođu do naše zemlje. On je tada naveo i da se nada najboljem i da veruje da neće biti problema tokom putovanja, ali i naglasio i da su ga iz srpske ambasade kontaktirali odmah pošto je došlo do eskalacije.

Srpski košarakš je ranije za RTS naveo i da je on poslednji stranac iz svog kulba koji je rešio da napusti ratom zahvaćenu Ukrajinu. Pre njega, to su učinile njegove kolege sa američkim državljanstvom. Naveo je i da je klub napravio plan evakuacije ukoliko bi se igrači i članovi kluba našli u opasnosti. Rekao je da je njegova porodica u Srbiji jako zabrinuta za njegovu bezbednost, kao i da su mu savetovali da odmah napusti Ukrajinu i prvim avionom krene kući.

"Čak je i otac hteo da dođe ovde i da me pokupi, da bukvano dođe u grad i da me odveze kući, ali zajedno sa ambasadom i sa mojim agentom i mojim klubom pokušavamo da smirimo situaciju kod kuće i u familiji, da će sve biti ok", rekao je tada Zečević.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa