Evropa

Redovi ispred bankomata u Rusiji, novac "nestaje" u roku od 40 minuta

Komentari

Autor: Euronews Srbija

27/02/2022

-

15:08

Redovi ispred bankomata u Rusiji, novac "nestaje" u roku od 40 minuta
Redovi ispred bankomata u Rusiji, novac "nestaje" u roku od 40 minuta - Copyright Tanjug AP/Victor Berzkin

veličina teksta

Aa Aa

Nakon što je Zapad uveo oštre sankcije protiv Rusije zbog napada u Ukrajini, ruski državljani požurili su u banke kako bi podigli svoj novac, a na mrežama je objavljen niz snimaka koji pokazuju redove ispred bankomata.

Fotografije i snimke objavili su neki novinari koji se trenutno nalaze u Rusiji, ali i sami Moskovljani. Prve slike stižu iz tržnih centara u Moskvi, a kako neki svedoci navode novac iz bankomata nestaje za samo 40 minuta, prenosi Prototema.

Analitičari veruju da je najava isključivanja Rusije i ruskih banaka iz međunarodnog SWIFT međubankarskog sistema odigrala značajnu ulogu da Rusi požure u banke.

Podsetimo, ruska vojna akcija u Ukrajini otpočela je pre četiri dana. Evropska unija je najavila nove sankcije Rusiji kako bi je izolovala iz globalnog sistema SWIFT i "otežala finansiranje ratne mašinerije". 

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je, nakon teške noći u Kijevu, Harkovu i Niklajevu, pristao na pregovore u beloruskom gradu Gobelju. U međuvremenu, dok traju borbe mnoge evropske zemlje zatvaraju svoj vazdušni prostor za ruske avione, dok je Nemačka obećala da će Ukrajini isporučiti 1.000 komada protivtenkovskog oružja i 500 raketa zemlja-vazduh "stinger" iz zaliha Bundesvera.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa