Evropa

Rusija sastavila listu neprijateljskih zemalja, među njima Crna Gora i Severna Makedonija

Komentari

Autor: Euronews Srbija

07/03/2022

-

12:13

Rusija sastavila listu neprijateljskih zemalja, među njima Crna Gora i Severna Makedonija
Rusija sastavila listu neprijateljskih zemalja, među njima Crna Gora i Severna Makedonija - Copyright AP/Kremlin Pool Photo; profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Ruska vlada je po nalogu predsednika Vladimira Putina sastavila spisak stranih država i teritorija koje preduzimaju neprijateljske akcije protiv Moskve, saopštila je pres-služba vlade, a prenosi TAS S.

Na listi su SAD i Kanada, države EU (uključujući Džersi, Angvilu, Britanska Devičanska Ostrva, Gibraltar), države-članice Evropske unije, Island, Kanada, Lihtenštajn, Mikronezija, Monako, Novi Zeland, Norveška, Južna Koreja, San Marino, Severna Makedonija, Singapur, Sjedinjene Američke Države, Tajvan, Ukrajina, Crna Gora, Švajcarska i Japan".

Lista je usvojena nakon predsedničke uredbe donete 5. marta kojom se ruskoj vladi, kompanijama i građanima dozvoljava da privremeno u rubljama otplate dugove u stranoj valuti međunarodnim kreditorima iz “neprijateljskih zemalja“.

http://government.ru

 

 

Prethodno navedene zemlje uvele su ili su pristupile sankcijama Rusiji nakon početka specijalne vojne operacije koju je ruska vojska izvršila na Ukrajinu.

Sva dešavanja u Ukrajini možete pratiti iz minuta u minut na našem LIVE blogu.

 

 

Preporuka za vas

Komentari (1)

pedja

07.03.2022 14:17

Jos samo da NATO jos malo potencira slanje naoruzanja Ukrajini bice taman dovoljno da Rusija shvati to kao objavu rata i ode ovaj lepi svet i zivot na njemu u proslost, tako smo se borili za ocuvanje sveta - ekologiju, a koliko je malo pameti potrebno da sve ovo unisti, zbog malobrojno usijanih glava. Gde vam je razum, ko vam daje pravo da odlucujete o unistenju ljudskog roda i zivota na zemlji. Svi Vi koji citate i koji odlucujute, stidite se sebe, stidite se Boga u vama, vi niste dostojni svojeg postojanja.

Evropa