Evropa

Hapšenje u mondenskom letovalištu na jugozapadu Francuske: Aktivisti upali u vilu povezanu sa Putinovim bivšim zetom

Komentari

Autor: Tanjug

14/03/2022

-

20:20

Hapšenje u mondenskom letovalištu na jugozapadu Francuske: Aktivisti upali u vilu povezanu sa Putinovim bivšim zetom
Hapšenje u mondenskom letovalištu na jugozapadu Francuske: Aktivisti upali u vilu povezanu sa Putinovim bivšim zetom - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Francuska policija uhapsila je danas dvojicu aktivista koji su zauzeli luksuznu vilu u mondenskom letovalištu Bijaricu na jugozapadu Francuske, za koju tvrde da je povezana sa bivšim zetom ruskog predsednika Vladimira Putina.

Francuz Pjer Hafner i Sergej Saveljev, politički imigrant iz Belorusije, ušli su juče u vilu u nameri da ponude rezidenciju sa osam spavaćih soba za smeštaj ukrajinskih izbeglica, potvrdio je za Rojters Vladimir Osečkin, ruski aktivista za ljudska prava iz Bijarrica.

"Dok vlasti SAD, Velike Britanije i Francuske traže načine da ekonomski deluju protiv Rusije, mi preduzimamo akcije", rekao je Saveljev u video-snimku snimljenom u bašti vile sa palmama, sportskim terenima i bazenom.

Ranije danas su članovi britanske anarhističke grupe Mreža zauzeli jednu vilu u centru Londona koja se dovodi u vezu sa ruskim oligarhom Olegom Deripaskom, javio je ranije BBC.

Grupa Mreža anarhističke akcije saopštila je da zauzima vilu na trgu Belgrejv u znak protesta "protiv ruske invazije na Ukrajinu, kao izraz solidarnost sa narodom Ukrajine i ruskim građanima koji nisu pristali na ratno ludilo", prenosi BBC.

Mreža je poručila da će uzurpirana imovina poslužiti za "podršku izbeglicama, za Ukrajince i ljude svih nacija i etničkih pripadnosti".

Sva dešavanja u Ukrajini možete pratiti iz minuta u minut u našem LIVE blogu

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa