Evropa

Borelj u Tirani: Vreme je da se oživi proces proširenja i da se Zapadni Balkan integriše u EU

Komentari

Autor: Fonet

15/03/2022

-

13:35

Borelj u Tirani: Vreme je da se oživi proces proširenja i da se Zapadni Balkan integriše u EU
Borelj u Tirani: Vreme je da se oživi proces proširenja i da se Zapadni Balkan integriše u EU - Copyright Tanjug/Stephanie Lecocq,Pool Photo via AP, File

veličina teksta

Aa Aa

Visoki predstavnik Evropske unije za spoljnu politiku Žozep Borelj izjavio je danas u Tirani da je vreme da se oživi proces proširenja i da se Zapadni Balkan integriše u Evropsku uniju, prenosi Koha. 

"Albanija je jasno pokazala da je jedan od najpouzdanijih partnera EU. To je veoma važan doprinos. Živimo u trenucima kada je veoma važno biti zajedno. Došlo je vreme da se oživi proces proširenja i Zapadni Balkan integriše u Evropsku uniju", rekao je Borelj posle sastanka sa premijerom Albanije Edijem Ramom.

Dodao je da svi znaju da je ovo kritičan trenutak za EU, preneo je portal Kosovo onlajn.

Rama je poručio da bi EU trebalo da uključi Zapadni Balkan u isti paket pomoći u energetskoj krizi i da ne bi trebalo da postupi kao prilikom distribucije vakcina, objavio je Albanijan post.

On je rekao i da je razočaran zbog neispunjavanja obećanja EU u vezi evrointegracija Albanije i da što pre to uradi, to će ići "na čast" samoj EU, dodavši da je njegova zemlja ispunila svoje obaveze i da je sada na Evropskom savetu da učini svoje.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa