Region

Borelj u posti Zapadnom Balkanu: Visoki predstvanik EU boraviće u Severnoj Makedoniji, Albaniji i BiH

Komentari

Autor: FoNet

12/03/2022

-

18:45

Borelj u posti Zapadnom Balkanu: Visoki predstvanik EU boraviće u Severnoj Makedoniji, Albaniji i BiH
Borelj u posti Zapadnom Balkanu: Visoki predstvanik EU boraviće u Severnoj Makedoniji, Albaniji i BiH - Copyright Tanjug AP/Pascal Bastien

veličina teksta

Aa Aa

Visoki predstavnik Evropske unije za spoljnu politiku Žozep Borelj od 13. do 16. marta posetiće Severnu Makedoniju, Albaniju i Bosnu i Hercegovinu, najavljeno je danas iz Brisela.

"Poseta će ponovo potvrditi posvećenost i podršku Evropske unije regionu, imajući u vidu ruski rat protiv Ukrajine i njegov uticaj na bezbednost Evrope u celini", saopšteno je uoči zapadnobalkanske turneje Borelja, prenosi Slobodna Evropa.

Borelj će, kako se navodi, u ponedeljak boraviti u Skoplju, gde će se sastati sa predsednikom Severne Makedonije Stevom Pendarovskim, premijerom Dimitrom Kovačevskim i ostalim visokim zvaničnicima. Dodaje se da će Borelj prisustvovati i događaju na kojem će predstavnici civilnog društva i omladinskih organizacija predstaviti svoje učešće na Konferenciji o budućnosti Evrope.

Visoki predstavnik EU će u utorak otputovati u Tiranu, gde će se sastati sa premijerom Edijem Ramom i ostalim zvaničnicima, a tokom posete Albaniji obići će i radove na restauraciji mozaika Nacionalnog istorijskog muzeja, koji je renoviran sredstvima EU za oporavak nakon zemljotresa. Borelj će u sredu u Sarajevu prvo posetiti trupe EUFOR-a, čiji je kapacitet skoro udvostručen, a nakon toga će se sastati sa predstavnicima vlasti Bosne i Hercegovine, opozicije i civilnog društva.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa