Evropa

Nebenzja: Rusija zabrinuta kako se UN odnosi prema situaciji u Ukrajini

Komentari

Autor: Tanjug

15/03/2022

-

23:30

Nebenzja: Rusija zabrinuta kako se UN odnosi prema situaciji u Ukrajini
Vasilij Nebenzja - Copyright Tanjug/AP/John Minchillo

veličina teksta

Aa Aa

Rusija je zabrinuta zbog načina na koji zvaničnici Ujedinjenih nacija, uključujući i generalnog sekretara UN Antonija Gutereša, komentarišu situaciju u Ukrajini, poručio je danas stalni ruski predstavnik pri UN Vasilij Nebenzja.

"Veoma smo zabrinuti kako zvaničnici UN, uključujući i one najviše, generalnog sekretara i njegovu zamenicu Rozmeri Di Karlo gledaju na situaciju u Ukrajini, optužujući Rusiju za neselektivne napade", rekao je Nebenzja, prenosi TASS.

Ruski diplomata je još naveo da tokom obraćanja novinarima u ponedeljak Gutereš nije rekao ni reč o smrtonosnom raketnom udaru Ukrajine na Donjeck, i osudio ga je tek nakon što ga je novinar direktno o tome pitao.

"Generalni sekretar je juče rekao da, iako je taj napad za osudu, najveći deo razaranja dolazi iz ruskih izvora, kao da je upoređivao dva događaja i sugerisao da taj napad ne zaslužuje osudu", dodao je Nebenzja.

Vlasti samoproglašene Donjecke Narodne Republike (DNR) saopštile su da su Oružane snage Ukrajine u ponedeljak gađale centar Donjecka iz sistema ''Točka''. Raketa je imala kasetno punjenje i oborile su je snage PVO DNR, a u napadu je poginula 21 osoba, dok je 35 ranjeno, navodi TASS.

Sva dešavanja u Ukrajini možete pratiti iz minuta u minut u našem LIVE blogu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa