Evropa

Španski premijer: Greška s dronom u Zagrebu je pretnja saveznicima

Komentari

Autor: Tanjug

16/03/2022

-

18:44

Španski premijer: Greška s dronom u Zagrebu je pretnja saveznicima
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Španski premijer Pedro Sančez rekao je nakon sastanka s hrvatskim kolegom Andrejem Plenkovićem da Evropska unija i NATO moraju nešto naučiti iz "greške" s padom bespilotne letelice u Zagrebu, jer "se suočavamo s ratom".

"Moramo naučiti nešto o tom potencijalnom riziku i grešci, jer se suočavamo s ratom. To je ozbiljna pretnja svim saveznicima. To se moglo dogoditi u Madridu pa moramo pažljivo pratititi te situacije", rekao je Sančez na konferenciji za medije u Madridu, upitan da komentariše pad drona u Zagrebu, prenosi Hina.

"Važno je da se sprovede istraga", napomenuo je i dodao da izražava solidarnost s Hrvatskom.

Hrvatski premijer Plenković došao je u posetu Španiji nakon što je Sančez posetio Zagreb u oktobru.

Podsetimo, predsednik hrvatske Vlade Andrej Plenković rekao je juče da tek treba utvrditi kako je besposadna letelica došla u Zagreb, je li to bila neka greška, sabotaža, i da li je bilo neke namere. On je dodao da to treba utvrditi istragom, kao i ostale podatke, zajedno s partnerskim zemljama, javila je Hina.

"Velika je sreća da u tako ogromnoj pretnji za našu bezbednost nije bilo žrtava, niko nije pognuo, nije ni ranjen, a tome je doprinelo što je letelica udarila u zemlju, a ne u tvrdu površinu i stoga su posledice manje i to je najbitnije", rekao je Plenković na konferenciji za novinare.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa