Evropa

Detalji razgovora Putina i Makrona: Francuski predsednik zabrinut zbog opsade Marijupolja

Komentari

Autor: Tanjug

18/03/2022

-

20:24

Detalji razgovora Putina i Makrona: Francuski predsednik zabrinut zbog opsade Marijupolja
Detalji razgovora Putina i Makrona: Francuski predsednik zabrinut zbog opsade Marijupolja - Copyright Tanjug/AP/Sergei Guneyev, Sputnik, Kremlin

veličina teksta

Aa Aa

Francuski predsednik Emanuel Makron je tokom današnjeg telefonskog razgovora sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom rekao da je veoma zabrinut zbog situacije u Marijupolju, ukrajinskom gradu koji je poslednjih dana pod stalnim granatiranjem, saopštila je Jelisejska palata.

Prema saopštenju, Makron je Putinu "izrazio veliku zabrinutost vezano za situaciju u Marijupolju i još jednom je zatražio hitan prekid vatre", prenosi Rojters.

"Predsednik Makron je od ruskog predsednika zatražio konkretne i proverljive mere za okončanje opsade Mariupolja, omogućavanje pristupa humanitarne pomoći i trenutni prekid vatre“, dodaje se u saopštenju.

"Francuski predsednik je ponovo ukazao na pogoršanje situacije u Ukrajini, kontinuirane napade koji pogađaju civile i nepoštovanje humanitarnog prava, u trenutku kada pregovori između ruske i ukrajinske delegacije još nisu doveli do napretka", saopštio je Makronov kabinet.

Odgovarajući na pitanje novinara o tome da li je Putin optužio Ukrajinu za ratne zločine u razgovoru sa Makronom, predstavnik Jelisejske palate je odgovorio da je ruski predsednik ponovio ono što je već javno saopštio, odnosno da je još jednom "odgovornost za sukob prebacio na Ukrajinu", navodi Rojters.

Razgovor Makrona i Putina trajao je nešto više od jednog sata, saopštila je Jelisejska palata.

Ruski predsednik Vladimir Putin razgovarao je večeras telefonom sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom o situaciji u Ukrajini, saopštio je Kremlj.

Navodi se da je ruski predsednik povodom zabrinutosti Emanuela Makrona naglasio da ruske oružane snage koje učestvuju u specijalnoj vojnoj operaciji čine sve što mogu da sačuvaju živote civila, prenela je agencija Ria Novosti.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa