Evropa

U Austriji na snazi novo pravilo karantina, odnosi se na one koji su u kontaktu sa zaraženima

Komentari

Autor: Tanjug

22/03/2022

-

10:18

U Austriji na snazi novo pravilo karantina, odnosi se na one koji su u kontaktu sa zaraženima
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

U Austriji je na snazi novo pravilo karantina za osobe koje su bile u kontaktu sa onima koji imaju koronavirus, a nisu u potpunosti imunizovani.

Te osobe ne moraju više u karantin, ali zato imaju druga ograničenja. Tako moraju da nose FFP2 masku prilikom kontakta sa drugim osobama kako u zatvorenim prostorima tako i na otvorenom.

Zabranjeno im je da posećuju restorane, diskoteke, ili fintes klubove, mesta gde nije moguće nositi masku. Takođe im je zabranjeno da idu na veće manifestacije, kao što su koncerti, sportske utakmice i slično. Međutim, uz masku mogu da idu u kupovinu ili na posao.

Ova promena pravila karantina najavljena su prošle nedelje i sada su stupila na snagu. Osim toga, preporučuje se i licima koja su bila u kontaktu sa zaraženima da FFP2 masku nose i u privatnom okruženju, ako nisu sami.

Što se tiče potpuno imunizovanih osoba koje su bile u kontaktu sa zaraženima za njih nema karantina, niti dodatnih mera. Očekuje se da će ministar zdravlja dodatno popustiti pravila karantina i za inficirano osoblje bolnica i ustanova za negu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa