Evropa

Ponovo pooštravaju antikovid mere: Obavezne maske i primena pravila 3G u Austriji

Komentari

Autor: Tanjug

22/03/2022

-

13:39

Ponovo pooštravaju antikovid mere: Obavezne maske i primena pravila 3G u Austriji
Tanjug/AP/Vadim Ghirda - Copyright Tanjug/AP/Vadim Ghirda

veličina teksta

Aa Aa

Zbog velikog broja novozaraženih Austrija se, nakon nešto više od nedelju dana od ukidanja gotovo svih epidemijskih mera, vraća oštrijim korona pravilima - maskama i pravilu 3G.

Ministarstvo zdravlja izradilo je nacrt uredbe koja treba da stupi na snagu od ponoći, a koja pored već najavljenih maski u svim zatvorenim prostorima, vraća i 3G pravilo, a tako i Zeleni pasoš.

Obaveza nošenje FFP2 maske se ponovo uvodi za autobuse, brodove, ustanove, tržne centre, crkve, u prodavnicama, kod frizera, u salonu lepote, u kompletnom ugostiteljstvu, a tako i diskotekama.

profimedia

 

Isto tako maska se vraća u hotele, u prostorijama koje svi gosti zajedno koriste, a vraća se obavezna upotreba maski i na sportskim takmičenjima, u bioskope, pozorišta…

Obaveza nošenja maski se ne primenjuje samo ako vlasnik ili zaposleni kontrolišu 3G dokumenta - sertifikat o vakcinaciji, potvrdu o preležanom kovid19 ili negativan test (PCR koji važi 72 sata ili antigenski test 24 sata) klijenata ili putnika.

Zbog porasta broja novozaraženih vlada ponovo poziva firme da zaposlene vrate na rad od kuće, ako je to moguće.

Inače Beč, za razliku od ostatka Austrije 5. marta ostao je pri oštrijem režimu, koji je u nekim delovima čak i stroži od uredbe koja tek treba da stupi na snagu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa