Evropa

Berbok: Rusija može da pokuša destabilizaciju Zapadnog Balkana, Evropa da bude na oprezu

Komentari

Autor: Tanjug

25/03/2022

-

07:49

Berbok: Rusija može da pokuša destabilizaciju Zapadnog Balkana, Evropa da bude na oprezu
Analena Berbok - Copyright Tanjug/Zoran Žestić

veličina teksta

Aa Aa

Nemačka ministarka spoljnih poslova Analena Berbok poručila je da Evropa treba da bude na oprezu zbog, kako tvrdi, ruskih napora da destabilizuje Zapadni Balkan, u trenutku kad vodi rat u Ukrajini, prenosi agencija Asošijeted pres.

Berbok je novinarima u Berlinu izjavila da su "takvi potezi prethodili vojnoj invaziji Rusije na Ukrajini, uprkos tome što Moskva i dalje poriče da je pripremala napad".

"Slična podrška Rusije separatističkim pokretima u Bosni i Hercegovini bi, na primer, mogla da ugrozi integritet i suverenitet zemalja Zapadnog Balkana", rekla je Berbok nakon sastanka sa hrvatskim ministrom spoljnih poslova Goranom Grlićem Radmanom, navodi AP.

Nemačka zvaničnica je naglasila i da će Evropska unija i njeni partneri uraditi sve što mogu da pomognu zemljama u koje dolazi veliki broj ukrajinskih izbeglica, naročito Moldaviji, koja je primila najveći broj izbeglica po glavni stanovnika. U tom smislu ona je za danas potvrdila prvi direktan let iz Moldavije za Frankfurt, uz najavu da će ih biti još, navodi AP.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa