Evropa

Zbog Džonsonovih žurki 20 novčanih kazni, premijera nema među kažnjenima

Komentari

Autor: Tanjug

29/03/2022

-

14:00

Zbog Džonsonovih žurki 20 novčanih kazni, premijera nema među kažnjenima
Tanjug/AP/Justin Tallis - Copyright Tanjug/AP/Justin Tallis

veličina teksta

Aa Aa

Britanska policija saopštila je danas da će biti izrečeno 20 kazni zbog okupljanja u kancelariji i rezidenciji premijera Borisa Džonsona, kojima su prekršena pravila karantina zbog koronavirusa.

Policija istražuje 12 skupova održanih u Dauning stritu i britanskom kabinetu 2020. i 2021. godine, nakon što je interna istraga pokazala da je Džonsonovo osoblje prisustvovalo zabavama na kojima je služen alkohol, a britanski premijer je i sam prisustvovao nekim od ovih događaja, prenosi Rojters.

Policijska akcija je prvi put potvrdila da su zvaničnici u sedištu vlade prekršili propise koje su britanske vlasti donele u cilju sprečavanja širenja infekcije kovid-19.

Kako se navodi, osobe koje će biti kažnjene neće biti identifikovane, ali je britanska vlada ranije saopštila da će objaviti da li je premijer među njima.

Britanskom premijeru Borisu DŽonsonu trenutno još nije izrečena novčana kazna zbog kršenja propisa o kovidu, izjavio je danas njegov portparol.

"Ne. Rekli smo da ćemo vas obavestiti ako do toga dođe, ali naša pozicija se nije promenila", dodao je portparol.

Opomene u vidu novčanih kazni se izdaju onim osobama za koje se smatra da su prekršili pravila koja se tiču epidemije koronavirusa, a kazna za učešće u okupljanju više od 15 ljudi je u iznosu od 800 funti, navodi Rojters.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa