Evropa

Rusija traži sednicu Saveta bezbednosti UN zbog Buče: Kijev pokušava provokacijom da poremeti mirovne pregovore

Komentari

Autor: Tanjug

03/04/2022

-

23:29

Rusija traži sednicu Saveta bezbednosti UN zbog Buče: Kijev pokušava provokacijom da poremeti mirovne pregovore
Rusija traži sednicu Saveta bezbednosti UN zbog Buče: Kijev pokušava provokacijom da poremeti mirovne pregovore - Copyright Tanjug/AP/Richard Drew

veličina teksta

Aa Aa

Rusija je zatražila sazivanje sednice Saveta bezbednosti UN 4. aprila zbog provokacije u Buči, saopštio je danas prvi zamenik stalnog predstavnika Ruske Federacije pri Svetskoj organizaciji Dmitrij Poljanski.

On je na svom Telegram kanalu taj događaj nazvao "neviđenim".

"Razotkrićemo drske ukrajinske provokatore i njihove zapadne pokrovitelje", napisao je diplomata, prenosi Tass.

Zahtev Moskve da se održi sednica Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija ima za cilj da se razgovara o pokušajima Kijeva da poremeti mirovne pregovore i izazove eskalaciju nasilja uz pomoć "provokacije" u Buči, izjavila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

"Ruska Federacija je zatražila sastanak u Savetu bezbednosti UN u vezi sa provokacijom ukrajinske vojske i radikala iz Buče", navela je Zaharova na Telegram kanalu, preneo je Rojters.

Ona je dodala da je "ideja iza sledećeg zločina kijevskog režima zapravo ometanje mirovnih pregovora i eskalacija nasilja".

Na internetu se u subotu pojavio snimak na kojem se vide tela na ulicama grada Buča nedaleko od Kijeva. Rusija je demantovala tvrdnje da su njene snage počinile zločin nad 20 civila.

Ministarstvo odbrane navelo je da su se sve ruske jedinice potpuno povukle iz Buče 30. marta, dan nakon razgovora delgacija licem u lice između Rusije i Ukrajine u Turskoj.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa