Evropa

"Putin mora da izgubi u Ukrajini": Velika Britanija najavila novi paket teških sankcija za Moskvu

Komentari

Autor: Tanjug

04/04/2022

-

20:25

"Putin mora da izgubi u Ukrajini": Velika Britanija najavila novi paket teških sankcija za Moskvu
"Putin mora da izgubi u Ukrajini": Velika Britanija najavila novi paket teških sankcija za Moskvu - Copyright AP/Alexei Nikolsky, profimedia, Unsplash

veličina teksta

Aa Aa

Britanska ministarka spoljnih poslova Liz Tras poručilla je danas da će se Velika Britanija postarati da počinioci zločina u Ukrajini budu izvedeni pred lice pravde, kao i da će London sa saveznicima raditi na novim sankcijama za Moskvu, kako bi se zaustavila ruska ofanziva.

U obraćanju zajedno sa ukrajinskim ministrom spoljnih poslova Dmitrom Kulebom tokom posete Varšavi, Tras je takođe rekla da Britanija treba uskoro da objavi "novi paket teških sankcija" Rusiji, prenosi BBC.

Ona je pojasnila da će sarađivati sa saveznicima na zabrani pristupa ruskim brodovima u zapadnim lukama, strožije kazne za ruske banke i pristati na, kako je rekla, "jasan vremenski raspored za ukidanje našeg uvoza ruske nafte, gasa i uglja", navodi britanski list Gardijan.

"Realnost je da novac i dalje teče sa Zapada u Putinovu ratnu mašineriju i to mora da prestane", izjavila je britanska ministarka.

Tras je dodala da ne bi trebalo da bude razgovora o ukidanju sankcija Moskvi sve dok su ruske trupe u Ukrajini.

"Putin mora da izgubi u Ukrajini.To podrazumeva više oružja i više sankcija", naglasila je ona.

Britanska ministarka je još rekla da je potrebno da se postigne da Rusija povuče svoje trupe kao i da se obnovi potpuni teritorijalni integritet Ukrajine, kao i da bude zaustavljena sposobnost Moskve za dalju agresiju, prenosi Gardijan.

Ministri spoljnih poslova G7 i NATO sastaće se kasnije ove nedelje gde se očekuje da budu objavljene nove sankcije za Rusiju, navodi britanski list.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa