Evropa

Putin: Nemoguća je izolacija ogromne zemlje kao što je Rusija

Komentari

Autor: Tanjug

12/04/2022

-

13:00

Putin: Nemoguća je izolacija ogromne zemlje kao što je Rusija
Vladimir Putin - Copyright Tanjug AP/Mikhail Klimentyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

veličina teksta

Aa Aa

Ruski predsednik Vladimir Putin govorio je danas o uticaju zapadnih sankcija prema Moskvi i poručio da se Rusija neće izolovati i da je spremna da sarađuje sa svim partnerima koji to žele, a rusku operaciju u Ukrajini je ocenio kao "ispravnu".

"Nećemo se izolovati. U savremenom svetu je potpuno nemoguće bilo koga striktno izolovati, i nemoguće je izolovati ogromnu zemlju kao što je Rusija. Tako da ćemo raditi sa onim partnerima koji žele da komuniciraju", poručio je Putin, prenosi TASS.

On je još rekao da će Rusija razvijati sopstvene sposobnosti kako bi zamenila ono što je ranije mogla da kupuje prihodima od prodaje energenata.

"Promovisaćemo sopstvene sposobnosti, razvijati ono što smo ranije mogli slobodno da kupujemo za petrodolare i za gas", rekao je ruski predsednik na sastanku sa zaposlenima na kosmodromu Vostočni u Amurskoj oblasti.

"Danas naši oficiri učestvuju u specijalnoj vojnoj operaciji u Donbasu, u Ukrajini. Pružaju pomoć narodnim republikama Donbasa. Pokazuju hrabrost, deluju na pravilan, efektivan i efikasan način, koristeći posebno najnaprednije oružje", istakao je ruski predsednik, navodi TASS.

Ciljevi i zadaci specijalne operacije u Ukrajini biće ispunjeni, poručio je Putin.

"Nema sumnje da će ciljevi operacije u Ukrajini biti ostvareni. Svrha specijalne operacije je pomoć ljudima u Donbasu, Ruska Federacija je bila prinuđena na taj korak", naveo je Putin tokom posete kosmodromu "Vostočni".

Takođe, ruski lider je specijalnu operaciju u Ukrajini ocenio kao ispravni korak.

"Glavni cilj je da se pomogne ljudima u Donbasu, narodu Donbasa, što smo mi priznali i morali smo to da uradimo, jer su kijevske vlasti, podstaknute Zapadom, odbile da sprovedu Minske sporazume, usmerene na mirno rešavanje problema. Probleme Donbasa", dodao je ruski predsednik.

Putin je istakao da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski javno rekao da u Kijevu "ne vole“ nijednu klauzulu Minskih sporazuma, dok su "drugi zvaničnici izjavili da je primena Minskih sporazuma nemoguća“.

"Oni su to javno odbacili. Pa, jednostavno je bilo nemoguće tolerisati ovaj genocid koji je trajao osam godina", istakao je Putin, navodi TASS.

Preporuka za vas

Komentari (1)

Boba

12.04.2022 14:29

Samo domaća industrija,obrada drveta,meso zitarice i nema zime.

Evropa