Evropa

"Gospodine predsedniče, jeste li ubica?": Intervju Putina za NBC uoči sastanka sa Bajdenom

Komentari

Autor: Euronews

13/06/2021

-

16:34

"Gospodine predsedniče, jeste li ubica?": Intervju Putina za NBC uoči sastanka sa Bajdenom
"Gospodine predsedniče, jeste li ubica?": Intervju Putina za NBC uoči sastanka sa Bajdenom - Copyright Tanjug/Yevgeny Odinokov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

veličina teksta

Aa Aa

Nekoliko dana pre održavanja prvog samita Vladimira Putina i američkog predsednika Džoa Bajdena, televizija NBC emitovala je deo intervjua novinara Kira Simonsa sa ruskim liderom. Putin je odgovorao na pitanja u vezi sa odnosima Rusije i SAD, a u jednom trenutku morao je i da odgovori na pitanje: "Gospodine predsedniče, jeste li ubica?".

Njih dvojica razgovarala su o predstojećem samitu koji će 16. juna da bude održan u Ženevi, u Švajcarskoj, a Putin je imao priliku da uporedi bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa i trenutnog Džoa Bajdena. Delovi tog intervja emitovani su u petak, dok će ceo da bude objavljen u ponedeljak, dva dana pred susret.

"Pokojni Džon Mekejn vas je u Kongresu nazvao ubicom. Kada je predsednik Tramp upitan, kada je rečeno da ste ubica, on to nije porekao. Kada je predsednik Bajden upitan da li veruje da ste ubica, rekao je da. Gospodine predsedniče, jeste li ubica?", upitao je Simons Putina.

Ruski predsednik se na to nasmejao i odgovorio da je tokom svoje vlasti navika na napade svih vrsta.

"Tokom svog mandata navikao sam se na napade iz svih uglova i sa svih vrsta područja pod svim vrstama izgovora i razloga i različitog kalibra i žestine, i ništa me to ne iznenađuje", rekao je Putin i dodao da je termin "ubica" bio deo "mačo ponašanja".

Takav diskurs "deo je američke političke kulture, gde se to smatra normalnim", rekao je on.

Putin je takođe ocenio američkog predsednika Džozefa Bajdena kao karijernog političara, dok za bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa misli da je upečatljiva ličnost. Istakao da je Bajden iskusan političar i da se značajno razlikuje od Trampa, jer je sadašnji predsednik karijerni političar pošto je praktično ceo svoj radni vek proveo u politici, prenosi TASS.

"On je sasvim drugi tip osobe, i zbog toga postoje neke prednosti i neke mane, ali mi to uliva veliku nadu da neće biti impulsivnih poteza sadašnjeg američkog predsednika", rekao je Putin.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa