Evropa

Orban: Ograničene cene za osnovne namirnice i gorivo do 1. jula

Komentari

Autor: Tanjug

27/04/2022

-

14:41

Orban: Ograničene cene za osnovne namirnice i gorivo do 1. jula
Tanjug/AP/Petr David Josek - Copyright Tanjug/AP/Petr David Josek

veličina teksta

Aa Aa

Mađarska vlada je odlučila da produži ograničenje cena za neke osnovne životne namirnice i gorivo do 1. jula, kako bi se obuzdao rast inflacije, izjavio je mađarski premijer Viktor Orban.

"U oba slučaja odlučili smo da produžimo mere kontrole cena do 1. jula", rekao je Orban u video-poruci objavljenoj na Fejsbuku, prenosi Rojters.

Prethodno je ministar spoljnih poslova i trgovine ove zemlje Peter Sijarto odgovorio na potencijalnu energetsku krizu u Evropi zbog rata u Ukrajini, time što je rekao da isporuke gasa u Mađarsku iz Rusije stižu onako kako je bilo planirano.

"Više od 3,5 milijardi kubnih metara gasa stiže u Mađarsku preko Turske, Bugarske i Srbije svake godine, što je "značajan" deo godišnje potrošnje zemlje", rekao je Sijarto u objavi na Fejsbuku, komentarišući novinske izveštaje da je Rusija obustavila isporuke gasa u Poljsku i Bugarsku, prenosi MTI.

"Želim sve da uverim da obustava pošiljki gasa Bugarskoj ne znači zaustavljanje tranzitnih pošiljki preko Bugarske", napisao je Sijarto na svom Fejsbuk nalogu.

Komentari (0)

Evropa