Evropa

Švedska ministarka: SAD će nas podržati tokom razmatranja članstva u NATO

Komentari

Autor: Tanjug

05/05/2022

-

08:05

Švedska ministarka: SAD će nas podržati tokom razmatranja članstva u NATO
Švedska ministarka: SAD će nas podržati tokom razmatranja članstva u NATO - Copyright Unsplash

veličina teksta

Aa Aa

Švedska je od Sjedinjenih Američkih Država dobila uveravanja da će joj obezbediti podršku tokom perioda razmatranja eventualnog zahteva za članstvo u NATO, saopštila je švedska ministarka spoljnih poslova An Linde nakon sastanka s američkim državnim sekretarom Entonijem Blinkenom u Vašingtonu.

Ona je u izjavi za švedsku televiziju odbila da kaže kakva je uveravanja dobila od Blinkena, ali je dodala da ona znače da Rusiji može da bude jasno da SAD neće dozvoliti bilo kakve negativne aktivnosti prema Švedskoj.

"To ipak nisu konkretne bezbednosne garancije koje možete dobiti samo ako ste punopravna članica NATO", rekla je Linde, prenosi Rojters.

Švedska i susedna Finska tokom hladnog rata nisu pristupila NATO-u, ali nakon ruske aneksije Krima i početka rata u Ukrjaini preispituju svoje bezbednosne politike, što uključuje i razmatranje članstva u Alijansi.

Komentari (1)

IZNOGUD

05.05.2022 09:21

SAD će sve podržati što je daleko od njih...nije ih briga ni za Evropu a naročito Ukrajinu. Dokle god Evropa slepo sledi što Amerika kaže, neće biti dobro...Oduvek Amerika ima kompleks Evrope....Žalosno....

Evropa