Evropa

Zelenski: Ukrajina će pobediti u ratu sa Rusijom

Komentari

Autor: Tanjug

09/05/2022

-

09:34

Zelenski: Ukrajina će pobediti u ratu sa Rusijom
Zelenski - Copyright AP Photo/Efrem Lukatsky

veličina teksta

Aa Aa

Ukrajina će pobediti u ratu sa Rusijom i neće ustupiti nijednu teritoriju, izjavio je danas ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski obraćajući se povodom obeležavanja Dana pobede nad nacističkom Nemačkom u Drugom svetskom ratu.

"Na Dan pobede nad nacizmom borimo se za novu pobedu. Put do nje je težak, ali ne sumnjamo da ćemo pobediti", naveo je Zelenski u pisanom obraćanju, prenosi agencija Rojters.

Ukrajinski lider je rekao da su Ukrajinci slobodan narod koji se mnogo puta u istoriji borio za odbranu svoje zemlje i imao svoj "svoj put".

"Danas vodimo rat na ovom putu i nikome nećemo dati ni parče naše zemlje i nikome nećemo dati ni komadić naše istorije", poručio je Zelenski.

Takođe, rekao je da su ponosni na njihove pretke koji su zajedno sa drugim narodima u antihitlerovskoj koaliciji pobedili nacizam, istakavši da neće nikome dozvoliti da prisvoji "ovu pobedu".

"Ne postoje okovi koji mogu da vežu naš slobodni duh. Nema okupatora koji može da pusti koren u našoj slobodnoj zemlji. Nema osvajača koji može da zavlada našim slobodnim narodom. Pre ili kasnije mi pobeđujemo", dodao je Zelenski.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa