Evropa

Rusija pozvala SZO i Međunarodni komitet Crvenog krista da nastave isporuke lekova samoproglašenoj DNR

Komentari

Autor: Tanjug

25/05/2022

-

23:30

Rusija pozvala SZO i Međunarodni komitet Crvenog krista da nastave isporuke lekova samoproglašenoj DNR
Donjeck - Copyright AP Photo/File

veličina teksta

Aa Aa

Rusija je pozvala Svetsku zdravstvenu organizaciju (SZO) i Međunarodni komitet Crvenog krsta (MKCK) da nastave redovne isporuke lekova životno ugroženim pacijentima u samoproglašenoj Donjeckoj Narodnoj Republici, izjavio je danas general-pukovnik Mihail Mizincev, načelnik ruskog Nacionalnog centra za upravljanje odbranom.

"Pozivamo Svetsku zdravstvenu organizaciju i Međunarodni komitet Crvenog krsta kao organizacije koje koordiniraju aktivnosti u oblasti zdravstvene i medicinske pomoći stanovništvu u ugroženim zonama da nastave sa redovnim isporukama lekova u Donbas", rekao je Mizincev, prenosi TASS.

On je dodao da je Međunarodni komitet Crvenog krsta prestao da isporučuje vitalne lekove u Donbasu, ostavljajući više od 12.000 pacijenata bez medicinske pomoći koja im je potrebna u narednih nekoliko meseci.

"Pod izgovorom o navodno nestabilnoj situaciji u Donbasu Međunarodni komitet Crvenog krsta obustavio je isporuke vitalnih lekova i medicinskog materijala specijalizovanim zdravstvenim ustanovama Donjecke Narodne Republike namenjenih za dijagnostiku i specifično lečenje pacijenata sa oslabljenim imunološkim sistemom, hroničnim zaraznim i endokrinim bolestima", rekao Mizincev.

Komentari (0)

Evropa