Evropa

Vezena košulja Volodimira Zelenskog prodata za 100.000 dolara

Komentari

Autor: Ukrinform

05/06/2022

-

19:42

Vezena košulja Volodimira Zelenskog prodata za 100.000 dolara
Vezena košulja Volodimira Zelenskog prodata za 100.000 dolara - Copyright Prinkskrin/Tvitter/@ZelenskyyUa

veličina teksta

Aa Aa

Vezena košulja koju je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski nosio na ukrajinski Dan Višivanke (tradicionalne ukrajinske vezene košulje), 19. maja, prodata je za 100.000 dolara na dobrotvornoj aukciji u Vašintonu, prenosi Ukrinform.

Kupac predsedničke vezene košulje je advokatska kancelarija Asters USA. Aukcija je održana u okviru predstavljanja programa United24 u Ukrajinskom domu u Vašingtonu.

Ambasadorka Ukrajine u SAD Oksana Markarova predstavila je platformu namenjenu prikupljanju sredstava za Ukrajinu.

U izveštaju se navodi da su na dobrotvornoj aukciji prodate i majice sa potpisima ukrajinskih fudbalera Artema Dovbika i Andrija Jarmolenka, u kojima su igrali tokom pobedničkog meča Ukrajine protiv Škotske 1. juna.

Poznati keramički bokal u obliku petla, sličan onom koji je sačuvan netaknut na kuhinjskoj polici teško bombardovane zgrade u Borođanki u Kijevskoj oblasti, prodat je na aukciji.

Predsednik Vladimir Zelenski je 17. maja potpisao ukaz o inicijativi za osnivanje nacionalne platforme United24 u pokušaju da objedini napore međunarodnih partnera u podršci Ukrajini.

Kao deo United24, uveden je „jedinstveni prozor“ za donacije dobrotvornih organizacija, međunarodnih partnera i građana za podršku Ukrajini u sledećim oblastima: pomoć Oružanim snagama Ukrajine, humanitarna, medicinska i pomoć deci, obnova infrastrukture, digitalna i informativna opozicija ruskoj oružanoj agresiji.

Prethodno je na aukciji u Londonu prodat i poznati zeleni džemper Volodimira Zelenskog i to za cenu od 90.000 funti.

 

Komentari (0)

Evropa