Evropa

Hakerski napad u Litvaniji: Na meti državne i privatne institucije, ruski hakeri preuzeli odgovornost

Komentari

Autor: Tanjug

27/06/2022

-

17:45

Hakerski napad u Litvaniji: Na meti državne i privatne institucije, ruski hakeri preuzeli odgovornost
Hakerski napad u Litvaniji: Na meti državne i privatne institucije, ruski hakeri preuzeli odgovornost - Copyright Pixabay

veličina teksta

Aa Aa

Litvanske državne i privatne institucije našle su se na udaru sajber napada i od danas su uskraćene za onlajn usluge, saopšteno je iz nacionalnog Centra za sajber bezbednost te baltičke zemlje.

Ruska hakerska grupa Kilnet preuzela je danas odgovornost za sajber napad na Litvaniju, uz obrazloženje da je to odgovor na odluku vlasti u Vilnjusu da se blokira tranzit neke robe u Kalinjingrad, prenosi Rojters.

Portparol ruske hakerske grupe potvrdio je izveštaču Rojtersa da njegova organizacija stoji iza napada, a na pitanje da li je napad izveden kao čin odmazde zbog blokiranja tranzita robe do Kalinjingrada, portparol je kratko odgovorio - da.

"Veoma je verovatno da će se napadi sličnog ili većeg intenziteta nastaviti i narednih dana, posebno u sektoru saobraćaja, energetike i finansija", navodi se u saopštenju litvanskog Centra za sajber bezbednost koje je objavilo ministarstvo odbrane te zemlje.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa