Evropa

Oglasio se Minsk povodom sankcija Evropske unije: "Ovo se graniči sa objavom ekonomskog rata"

Komentari

Autor: Tanjug

22/06/2021

-

13:57

Oglasio se Minsk povodom sankcija Evropske unije: "Ovo se graniči sa objavom ekonomskog rata"
Oglasio se Minsk povodom sankcija Evropske unije: "Ovo se graniči sa objavom ekonomskog rata" - Copyright profimedia; pixabay

veličina teksta

Aa Aa

Belorusija doživljava zapadne sankcije kao objavu ekonomskog rata, saopštilo je danas belorusko Ministarstvo spoljnih poslova.

"Evropska unija nastavlja sa destruktivnim akcijama protiv stanovništva kako bi, navodno, finansijski isušila režim. Zapravo, ovo se graniči sa objavom ekonomskog rata", navodi se u saopštenju ministarstva, a prenosi agencija Rojters.

Zapadne sile uvele su juče Belorusiji novi talas sankcija u koordinisanom odgovoru protiv beloruskih zvaničnika, poslanika i ministara iz administracije predsednika Aleksandra Lukašenka, čije je vazduhoplovstvo 23. maja presrelo avion Rajanera koji je leteo između Atine i Viljnusa, primoravši ga da sleti u Minsk. Po sletanju aviona, uhapšen je beloruski novinar Roman Protaševič.

Zvanični Minsk je saopštio da će sankcije negativno uticati na interese građana Belorusije i upozorio da će biti prisiljen da preduzme recipročne mere koje bi zauzvrat mogle negativno uticati na građane i preduzeća zapadnih zemalja.

Komentari (0)

Evropa