Evropa

Incident u Atini: Sveštenik povezan sa trgovinom droge bacio kiselinu na sedam episkopa

Komentari

Autor: Ekatemerini, Rojters

23/06/2021

-

20:38

Incident u Atini: Sveštenik povezan sa trgovinom droge bacio kiselinu na sedam episkopa
Incident u Atini: Sveštenik povezan sa trgovinom droge bacio kiselinu na sedam episkopa - Copyright Printscreen YouTube/ OPEN

veličina teksta

Aa Aa

Grčka policija uhapsila je sveštenika osumnjičenog da je bacio kiselinu na sedam episkopa koji su se okupili na disciplinskom saslušanju protiv njega u Atini.

U napadu, koji se dogodio u manastiru Petraki, sedištu pravoslavne crkve Grčke, povređen je i čuvar koji je pritrčao u pomoć episkopima, kao i dva advokata.

Sedam episkopa koji su se sastali kako bi razmotrili raščinjenje tog sveštenika, zadobili su opekotine po licu i rukama i hitno su prebačeni u bolnicu, javio je Rojters.

Policija kaže da se episkopi leče od opekotina u bolnici Laiko u Atini, dok je čuvar odveden u gradsku vojnu bolnicu.

Povređeni su episkopi Nikodimo iz Kasandreje, Kalinikos iz Arte, Andreas iz Drinupoleosa, Dionisios IV sa Zakintosa, Kirilos iz Kifisije, Dimitrios iz Gumenise i Antonios iz Glifade.

Tri episkopa su, kako prenosi Ekatemerini, u teškom stanju.

Napad je izvršio 37-godišnji jeromonah, koji je bio upleten u trgovinu drogom. 

Kokain sakriven ispod ogrtača
 

Grčku crkvu je 14. juna 2018. godine poput bombe pogodila vest da je 34-godišnji (tada) sveštenik iz južne Grčke, koji je delovao u selu Aleksandrija u Imatiji, uhapšen sa kokainom skrivenim ispod ogrtača.

Sveštenik je verovao da će policija poštovati njegov status i neće ga istraživati, ali je posle preglede kod njega pronađena droga, prenosi Protothema.

Mladi sveštenik branio se da je to bio trenutak slabosti i da je kokain bio za njegovu ličnu upotrebu. Pušten je nakon krivičnog gonjenja zbog posedovanja droge. 

Komentari (0)

Evropa