Evropa

Danska zabeležila tri slučaja delta varijante kovida 19 nakon Euro 2020

Komentari

Autor: Euronews

24/06/2021

-

15:25

Danska zabeležila tri slučaja delta varijante kovida 19 nakon Euro 2020
Danska zabeležila tri slučaja delta varijante kovida 19 nakon Euro 2020 - Copyright AP/Wolfgang Rattay

veličina teksta

Aa Aa

Danski zdravstveni zvaničnici naveli su da su zabeležili tri slučaja delta varijante kovida 19, nakon meča koji je Danska odigrala na fudbalskom prvenstvu Euro 2020 protiv Belgije.

Zvaničnici su sada pozvali sve pristalice koje su prisustvovale utakmici 17. juna u Kopenhagenu da se testiraju na koronavirus.

Danski ministar zdravlja Magnus Henike napisao je na Tviteru da je oko 4.000 ljudi sedelo u blizini tri osobe koje su bile zaražene koronavirusom i to upravo delta sojem.

Šef danske Agencije za bezbednost pacijenata rekao je da su osobe zaražene nezavisno jedna od druge i da su se zarazile tokom utakmice.

"Agencija je blisko sarađivala na efikasnom otkrivanju infekcija sa danskom fudbalskom federacijom", dodao je Henike.

Na utakmici oko 25.000 navijača

Danska je od 2. aprila prijavila 247 slučajeva delta varijante koronavirusa - koja je prvi put otkrivena u Indiji. Prema pisanju medija, navijači koji su bili pozitivni na testiranju bili su Danci.

Svi navijači koji su prisustvovali na ove tri utakmice evropskog prvenstva u Kopenhagenu morali su da dostave važeće dokumente koji pokazuju da nisu zaraženi virusom korona pre nego što im je dozvoljen ulazak na stadion Parken.

Oko 25.000 navijača smelo je da gleda utakmicu domaćina protiv Belgije, nakon što je Danska počela da ublažava svoja ograničenja.

Kopenhagen bi trebalo da bude domaćin jedne nokaut faze na EURO 2020, pošto Španija u ponedjeljak igra sa Hrvatskom.

Evropski centar za kontrolu i prevenciju bolesti upozorio je da bi delta varijanta kovida 19 mogla da predstavlja 90 odsto novih infekcija u Evropi do kraja avgusta.

Komentari (0)

Evropa