Evropa

"Naša srca su slomljena": Vest o smrti kraljice Elizabete II na britanskim naslovnicama

Komentari

Autor: Euronews Srbija

09/09/2022

-

12:22

"Naša srca su slomljena": Vest o smrti kraljice Elizabete II na britanskim naslovnicama
"Naša srca su slomljena": Vest o smrti kraljice Elizabete II na britanskim naslovnicama - Copyright Tanjug AP/Frank Augstein

veličina teksta

Aa Aa

Lik kraljice Elizabete II koja je juče preminula u 96. godini života, osvanuo je na naslovnim stranama svih dnevnih listova u Britaniji.

The Times

 

"The Times" bio je jedan od retkih koji je za naslovnu stranu odabrao fotografiju sa kraljičinog krunisanja, a za naslov odabrao "Život u službi", posvetivši nekoliko strana smrti najdugovečnijeg monarha u istoriji.

Mirror

 

"Mirror" je preko cele naslovnice objavio fotografiju iz nešto kasnijeg života kraljice i napisao jednostavno: "Hvala". 

Daily Express

 

"Daily Express" poručio je čitaocima: "Naša voljena kraljica je mrtva" i upotrebio istu fotografiju kojom je i kraljevska porodica objavila vest o smrti Elizabete II.

Daily Mail

 

"Naša srca su slomljena" stoji na današnjoj naslovnici "Daily Mail" tabloida, koji je odabrao fotografiju kraljice iz mlađih dana i prve redove komentara Sare Vajn o broj jedan vesti u Velikoj Britaniji.

"Kako pronaći reči? Naše žaljenje je sačinjeno od stotina različitih emocija, koje je teško prihvatiti. Uz zvuke 'God Save the Queen' na radiju i televiziji i vest da je naša voljena kraljica preminula, srce nacije je slomljeno. Nekoliko trenutaka ranije, dvostruka duga pojavila se iznad Bekingemske palate, veličanstveni trag boje na sivom popodnevnom nebu. Možda je to poslednja poruka nade Njenog Veličanstva narodu koji je volela i služila mu sa takvim žarom i darežljivošću sve ove godine. I ko zna, možda je i princ Filip bio tamo gore, ponovo uz njenu stranu", glasi uvod tog teksta.

Tanjug AP/Jon Super

 

Na naslovnoj strani lista "Daily Telegraph" je portret kraljice bez krune uz njen citat: "Patnja je cena koju plaćamo za ljubav", dok je "The Journal" najavio "oproštaj od cenjenog suverena i voljene majke", što su reči koje je kralj Čarls III upotrebio u saopštenju povodom smrti Elizabete II.

Kraljevska porodica danas je objavila i onlajn formular za slanje poruka saučešća, budući da knjiga žalosti neće biti dostupna u kraljevskim rezidencijama.

Bakingemska palata proglasila je dane žalosti od danas, pa sve do sedam dana nakon kraljičine sahrane, čiji će datum naknadno biti saopšten.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa