Evropa

Neobičan detalj iz života Elizabete Druge uhvaćen kamerom: Šta radi kraljica kad dobije opkladu

Komentari

Autor: Euronews Srbija, S. R.

16/09/2022

-

07:21

Neobičan detalj iz života Elizabete Druge uhvaćen kamerom: Šta radi kraljica kad dobije opkladu
Profimedia - Copyright Profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Kraljica Elizabeta II, od koje se poslednjih dana opraštaju Britanija i ostatak sveta, bila je velika ljubiteljka konja i trka, ali se kladila samo sa članovima porodice u male uloge i to na godišnjem Epsom derbiju.

Kamera je na jednom takvom događaju 1991. godine zabeležila kraljicu u neobično navijačkom raspoloženju dok je pratila konja po imenu "Generous" na kog se kladila. 

Kada je shvatila da je njen konj dobio prednost u trci, Njeno Veličanstvo utrčala je u ložu zajedno sa dvogledom, kako bi ga bliže pratila sa ivice balkona.

"To je moj konj, zar ne? To je moj konj!", rekla je Elizabeta svojoj majci, pre nego što je preuzela svoj dobitak u iznosu od 16 funti, ne krijući oduševljenje.

Kraljičini konji su za vreme života odneli pobedu u 534 trke, a smatra se da je od svog hobija uzgoja plemenitih trkaćih konja zaradila 13,1 milion dolara u poslednjih trideset godina.

Dreser konja Ričard Henon Stariji rekao je jednom prilikom da njeno poznavanje konja može da posrami i mnoge njegove ugledne kolege.

"Uvek sam morao da se preslišam, kad sam jahao nekog od konja Njenog Veličanstva ili kad je dolazila u posetu ergeli. Ona do detalja zna sve o pedigreu njenih konja i s njom o tome nema ćaskanja. Zna sve njihove loze unazad nekoliko decenija. Takođe je imala običaj da mi prilikom obilaska štale kaže: 'Lepo je doći na mesto koje ne miriše na svežu farbu'", ispričao je Henon.

Podsećamo, kraljica Elizabeta Druga preminula je 8. septembra, a biće sahranena u ponedeljak 19. septembra. Njen najstariji sin Čarls, postao je novi nosilac britanske krune. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa