Evropa

Lopovi sa perikama ukrali 300.000 evra od putnika- vozili se prvom klasom francuskog voza i krali vredne predmete

Komentari

Autor: Tanjug

17/09/2022

-

10:27

Lopovi sa perikama ukrali 300.000 evra od putnika- vozili se prvom klasom francuskog voza i krali vredne predmete
Lopovi sa perikama ukrali 300.000 evra od putnika- vozili se prvom klasom francuskog voza i krali vredne predmete - Copyright Uprava Carina

veličina teksta

Aa Aa

Lopovi sa perikama, koji su ukrali predmete u vrednosti od 300.000 evra iz prve klase francuskog putničkog voza, uhapšeni su i određen im je pritvor, prenosi "BBC".

Veruje se da su krali prtljag od putnika pored kojih su sedeli dok su se vozili brzim prugama Francuske. Pretpostavlja se da je muškarac (57) nosio žensku periku, a pored njega, još dvojica muškaraca starih 40 i 47 godina, priznali su da su radili krađe pet, šest godina, preneli su francuski mediji.

Pretpostavlja se da su ukradene predmete čuvali u stanu na jugu Marseja. Navodno, krali su predmete tokom pauza na stanicama, kada su vlasnici izlazili na cigaru ili su išli da protegnu noge.

profimedia

 

Policija je o krađama obaveštena u aprilu, kada je putnik prijavio da mu je ukraden kofer u kojem je bio nakit vredan 50.000 evra. Četiri meseca kasnije, policija je otkrila hrpu ukradenih predmeta u stanu u Marseju.

Pronađeno je 130.000 evra u kešu, 70.000 u satovima, brendiranim tašnama, cipelama, kamerama i nakitu. Lokalna policija veruje da je više od 100 ljudi pokradeno i sada pokušava da nađe putnike koji su bili žrtve krađa, vozeći se na relaciji između Pariza, Ženeve i Nice.

Ukoliko ih proglase krivim, suočavaju se sa sedmogodišnjom zatvorskom kaznom.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa