Evropa

Oluja Bogdan stiže u Grčku: Najugroženiji Krf, moguća pojava tornada

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Proto thema, Kathimerini

27/09/2022

-

12:09

Oluja Bogdan stiže u Grčku: Najugroženiji Krf, moguća pojava tornada
Oluja Bogdan stiže u Grčku: Najugroženiji Krf, moguća pojava tornada - Copyright AP Photo/Thanassis Stavrakis

veličina teksta

Aa Aa

Službe civilne zaštite Krfa će do večeras biti u pojačanoj pripravnosti kako bi se suočille sa rizicima zbog pogoršanja vremena uzrokovanog nevremenom pod nazivom Bogdan, koje pogađa Italiju i od sinoć se pomera ka zapadno-severozapadnim delovima Grčke.

Prema izveštaju Nacionalne meteorološke službe (EMY) o vanrednom pogoršanju vremena, danas će jakim kišama i olujama, praćenim grmljavinom, lokalnim gradom i veoma jakim vetrom, biti pogođeni severni Jonski okrug i Epir, kao i zapadni Peloponez.

Štaviše, sinoć je stanovnicima ovih oblasti stigla hitna poruka upozorenja na mobilne uređaje, gde se navodi da se u naredna 24 sata predviđaju moguće opasne vremenske pojave, obilne padavine i grmljavina. Ovom porukom Civilna zaštita poziva stanovnike da izbegavaju nepotrebna kretanja u opasnim vremenskim uslovima i da poštuju uputstva nadležnih.

Odlukom zamenika gradonačelnika Krfa Kostasa Zorbasa naređeno je da iz preventivnih razloga neće raditi škole svih razreda.

Očekivana količina padavina je kategorija 3 prema Regionalnom indeksu padavina (RPI) loji je razvijen i operativno implementiran u Nacionalnoj opservatoriji Atine.

Treba napomenuti da zbog nevremena u delovima Jonskog, priobalnim delovima Epira i zapadnog dela Peloponeza postoji mogućnost pojave tornada.

 

Komentari (0)

Evropa