Evropa

Udari na Kijev, raketa pogodila pešačko-biciklistički most (VIDEO)

Komentari

Autor: Euronews Srbija, BBC

10/10/2022

-

12:24

Udari na Kijev, raketa pogodila pešačko-biciklistički most (VIDEO)
Udari na Kijev, raketa pogodila pešačko-biciklistički most (VIDEO) - Copyright Twitter/@pravda_eng

veličina teksta

Aa Aa

I dalje se utvrđuju posledice današnjeg ruskog granatiranja Kijeva i drugih ukrajinskih gradova. Zasigurno se zna da ima i mrtvih i povređenih, a ukrajinski predsednik je rekao i da Rusija gađa "važne civilne infrastrukturne objekte". Jedan od pogođenih objekata je i novoizgrađeni pešački i biciklistički most u Kijevu, poznat kao Kličkov most, koji je otvoren 2019. godine, javlja BBC. 

Snimak sa nadzorne kamere na mostu pokazuje trenutak kada je pogođen, a još se ne zna da li je u ovom konkretnom napadu bilo žrtava.

U pitanju je popularna turistička atrakcija duž obale reke Dnjepar, sa delovima poda od stakla, a ispod mosta se nalazi prometni auto-put.

Ovaj most je dugačak 212 metara i visok 32 metra, a povezuje Brdo Svetog Vladimira sa spomenikom Slavoluk slobode. Oni koji posećuju Kijev često, znaju da je ovaj most obično ispunjen uličnim izvođačima i muzičarima, prenosi britanski BBC.

Ukrajinska Pravda objavila je snimak napada na most, a u opisu je pitala "da li Rusi pokušavaju da unište most za most". Ovo je aluzija na to što je pre samo dva dana uništen deo Kerčkog mosta koji Rusiju povezuje sa Krimom, za šta su Rusi okrivili Ukrajince, a ruski predsednik Vladimir Putin je to nazvao "terorističkim aktom".

Komentari (0)

Evropa