Evropa

Ukrajina nudi 100.000 dolara za bivšeg agenta FSB Igora Strelkova

Komentari

Autor: Tanjug

16/10/2022

-

23:34

Ukrajina nudi 100.000 dolara za bivšeg agenta FSB Igora Strelkova
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Ukrajinska vojna obeveštajna služba nudi 100.000 dolara za bivšeg agenta Federalnie službe bezbednosti Rusije Igora Girkina.

"GUR (Ukrajinska vojna obeveštajna služba) jamči 100.000 dolara za zarobljenog Igora Girkina - Strelkova", objavilo je na Fejsbuku i drugim društvenim mrežama ukrajinsko Ministarstvo odbrane.

"Glavno obaveštajno odeljenje Ministarstva obrane Ukrajine jamči isplatu 100.000 dolara za transfer Igora Girkina (Strelkova) u ukrajinsko zarobljeništvo", objavilo je Ministarstvo na Fejsbuku.

Strelkov se navodno poslednjih dana uključio u rat u Ukrajini, o čemu su pisali ukrajinski mediji. Strelkov je 2014. godine bio u središtu događaja u Ukrajini.

profimedia

 

Kako navode ukrajinski mediji, sa grupom naoružanih ljudi stigao je na Krim, gde su, prema njegovom priznanju, naterali lokalne odbornike da glasaju za referendum o otcepljenju.

Nakon referenduma napustio je Krim, ali je ubrzo opet ušao u Ukrajinu, ovaj put u Donjecku oblast, ponovno sa grupom naoružanih ljudi.

Ukrajinski mediji navode da je njegova ekipa zauzela upravne zgrade u Slavjansku i proglasila stvaranje samoproglašene DNR. On je čak jedno vreme bio i ministar obrane samoproglašene DNR. Nakon sukoba sa lokalnim vođama DNR-a vraćen je u Rusiju.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa