Evropa

Portparol EU pozvao Beograd i Prištinu da spreče tenzije na KiM: Energiju usmeriti na postizanje napretka u pregovorima

Komentari

Autor: Tanjug

26/10/2022

-

21:34

Portparol EU pozvao Beograd i Prištinu da spreče tenzije na KiM: Energiju usmeriti na postizanje napretka u pregovorima
Portparol EU pozvao Beograd i Prištinu da spreče tenzije na KiM: Energiju usmeriti na postizanje napretka u pregovorima - Copyright Printscreen YouTube/EU Debates|eudebates.tv

veličina teksta

Aa Aa

Portparol Evropske unije Peter Stano, uoči isteka roka za preregistraciju vozila na KiM, pozvao je Beograd i Prištinu da se uzdrže od jednostranih koraka koji vode ka eskalaciji situacije i usmere svu energiju i napore na ostvarivanje napretka u dijalogu.

"EU i njene države članice očekuju da se Kosovo i Srbija uzdrže od jednostranih koraka koji vode ka eskalaciji i da svu energiju i napore usmere na postizanje napretka u dijalogu kako bi ga pomerili ka konačnom cilju postizanja sveobuhvatnog sporazuma o normalizaciji odnosa", rekao je Stano za Kljan Kosova, a prenosi Reporteri.

On je ocenio da je "napredak u dijalogu najbolji način da se spreči eskalacija" koja, kako je naglasio, "samo šteti građanima na obe strane".

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti ranije je rekao da neće biti odlaganja roka za registarske tablice, koji ističe 31. oktobra.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa