Evropa

Zbog sumnjivog putnika prizemljena dva aviona na atinskom aerodromu, proverom nije utvrđeno ništa sumnjivo

Komentari

Autor: Protpthema

10/11/2022

-

21:03

Zbog sumnjivog putnika prizemljena dva aviona na atinskom aerodromu, proverom nije utvrđeno ništa sumnjivo
Zbog sumnjivog putnika prizemljena dva aviona na atinskom aerodromu, proverom nije utvrđeno ništa sumnjivo - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Međunarodni aerodrom „Elefterios Venizelos“ u Atini bio je u pripravnosti u večeras zbog dva leta kompanije Emirates koji su leteli za Njujork i Dubai nakon što su Sjedinjene Države upozorile na „sumnjivog“ putnika.

Nakon provere svih putnika, kao i letelice policija je saopštila da nije pronađeno ništa sumnjivo.

 

 

Prototema navodi da su informacije od sumnjivom putniku dobijene od CIA, i da su ocenjene kao ozbiljne, a da je sumnjivi arapski putnik bio u avionu na letu iz Atine.

Let za Dubai je trebalo da polti iz Atine u 17:55. Putnici su se normalno ukrcali u avion, vrata su se zatvorila i letelica je odvezla do piste. Međutim, pre nego što je proces završen, kapetan je obavestio putnike da mora da se vrati zbog tehničkog problema.

Kada je avion ponovo stigao do parkinga, putnici su zamoljeni da se iskrcaju, ponevši sa sobom sav svoj prtljag.

Putnici su podvrgnuti temeljnim bezbednosnim proverama. Ništa sumnjivo nije otkriveno, navodi Ekatemerini.

rugi let, EK 209 za Njujork je već poleteo i bio je iznad Italije (Sardinija) kada je pilot obavešten da odmah sleti. Međutim, ni Francuska ni Italija nisu dozvolile da avion sleti ni na jedan od njihovih aerodroma i tako se avion vratio u Atinu i sleteo u sleteo je u 21. 56. 

 

 

Komentari (0)

Evropa