Evropa

Protest opozicije u Tirani, bačena farba na Ramin kabinet

Komentari

Autor: Tanjug

12/11/2022

-

21:02

Protest opozicije u Tirani, bačena farba na Ramin kabinet
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Na poziv opozicione albanske Demokratske stranke Saljija Beriše i Slobodarske partije Albanije Iljira Mete hiljade građana nezadovoljnih politikom premijera Edija Rame okupile su se u Tirani, a tokom protesta su probili kordon policije i bacili farbu na kabinet premijera.

Nezadovoljnim građanima se obratilo 20 govornika iz redova opozicije, optužujući Ramu za lošu ekonomsku situaciju, korupciju i odlazak velikog broja Albanaca iz zemlje, prenosi Juroronjuz Albanija.

"Edi Rama je građanima Albanije oteo pravo glasa, pretvorio njihove ljudske slobode u iluziju i u fiktivne glasačke listiće, samo da bi opstao na vlasti", poručio je okupljenima Salji Beriša, lider Demokratslke stranke, bivši premijer i predsednik Albanije.

profimedia

 

Beriša je rekao da je i nakon 31 godine demokratije u Albaniji Edi Rama učinio da svet Albance doživljava kao izbeglice koji iz svoje zemlje beže u čamcima i pozvao međunarodnu zajednicu da ne podržava vlast albanskog premijera.

Bivši predsednik Albanije i lider Slobodarske partije Albanije Iljir Meta nazvao je Ramu "izdajnikom" koji, kako je rekao, radi protiv interesa svoje zemlje i poručio da će se Rama ''ubrzo naći pred licem pravde''.

Tanjug/AP/Franc Zhurda

 

"Danas ovaj izdajnik prati naš pobednički skup i trijumf demokratije iz svog luksuznog, nezakonito stečenog privatnog aviona, lir džeta. Vi koji ste se danas okupili imate pravo da srušite vladu čiji lider vas pljačka, otima i prodaje vašu zemlju", poručio je Meta.

Američka ambasada u Tirani savetovala je svoje državljane koji žive u centru grada da u vreme održavanja protesta opozicije izbegavaju područja i ulice oko kancelarije albanskog premijera i bulevar Mučenika nacije, preneo je Albanijan dejli njuz.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa