Evropa

Konte o raskidu sa Pokretom pet zvezdica: Samovoljna odluka Grila

Komentari

Autor: Tanjug

30/06/2021

-

11:28

Konte o raskidu sa Pokretom pet zvezdica: Samovoljna odluka Grila
Konte o raskidu sa Pokretom pet zvezdica: Samovoljna odluka Grila - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Bivši italijanski premijer Ðuzepe Konte komentarisao je za agenciju "La Prese" definitivni raskid sa jednim od osnivača Pokreta pet zvezdica, Bepe Grilom i rekao da mu je žao što je do toga došlo.

"Mislim da je ova samovoljna odluka pogubna za celu zajednicu koju sam dobro poznavao i cenio od devojčica i dečaka, do odraslih koji su verovali u određene ideale. To je veliki gubitak za sve njih", rekao je Konte, koji je svojevremeno u anketama proglašavan za najpopularnijeg italijanskog premijera u poslednjih 20 godina.

Do raskida je došlo, jer Grilo ne pristaje na ulogu konsultanta, koja mu je bila predviđena predlogom statuta i reorganizacije Pokreta, a Konte sa svoje strane ne želi da bude "neko ko samo pozajmljuje svoje ime".

Konte je predložio da članovi glasaju o njegovom predlogu, što je Grilo odbio.

Umesto toga Grilo je objavio da će napraviti direktorijum, i ponovo traži od vlasnika digitane platforme "Ruso", Davida Kazaleđa, sa kojim se javno posvađao, da ustupi platformu za elektronsko glasanje, ali o svojim predlozima.

Raskid između Grila i Kontea je glavna tema svih italijanskih medija, a za mnoge je to najava kraja populističkog Pokreta pet zvezdica.

Javno se prebrojavaju članovi, a naročito ministri u aktuelnoj vladi, koji će biti ili ostati na strani jednog ili drugog.

Komentari (0)

Evropa