Evropa

Porastao broj poginulih na ostrvu Iskija: Spasioci pronašli još dva tela zatrpana zbog klizišta

Komentari

Autor: Tanjug

01/12/2022

-

13:59

Porastao broj poginulih na ostrvu Iskija: Spasioci pronašli još dva tela zatrpana zbog klizišta
Porastao broj poginulih na ostrvu Iskija: Spasioci pronašli još dva tela zatrpana zbog klizišta - Copyright Tanjug/AP/Salvatore Laporta

veličina teksta

Aa Aa

Broj poginulih u klizištu na južnom italijanskom ostrvu Iskija povećao se danas na 10, pošto su spasioci pronašli još dva tela. Lokalna policija saopštila je da su pronađena tela dvojice muškaraca starosti 38 i 31 godinu i da su identifikovana, preneo je Rojters.

Policija je navela da se još dve osobe vode kao nestale. Klizište u gradu Kazamičola aktiviralo se u subotu posle jakih kiša, a među žrtvama je troje dece, uključujući bebu mlađu od mesec dana. Klizište je primoralo oko 300 ljudi na evakuaciju, rekao je zvaničnik lokalne vlade ove sedmice. Iskija je vulkansko ostrvo koje se nalazi oko 30 km od Napulja, a poznato je po termama i živopisnoj obali.

U Kazamičoli dve osobe su poginule 2017. godine u zemljotresu jačine 4 stepena po Rihteru, dok su dva klizišta 2006. i 2009. godine odnela ukupno pet života, podseća britanska agencija.

Podsetimo, italijanska vlada proglasila je vanredno stanje na ostrvu Iskija na hitnoj sednici i izdvojila dva miliona evra za službe spasavanja i obnavljanje javnih usluga.

Komentari (0)

Evropa