Evropa

Litvanija otkazala licencu liberalnoj ruskoj televiziji Dožd zbog "pretnje po nacionalnu bezbednost"

Komentari

Autor: Tanjug

06/12/2022

-

19:06

Litvanija otkazala licencu liberalnoj ruskoj televiziji Dožd zbog "pretnje po nacionalnu bezbednost"
Litvanija otkazala licencu liberalnoj ruskoj televiziji Dožd zbog "pretnje po nacionalnu bezbednost" - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Litvanija je otkazala licencu ruskoj nezavisnoj televizijskoj stanici TV Kiša (Dožd) jer su litvanske bezbednosne službe ovaj medij označile kao pretnju po nacionalnu bezbednost, saopšteno je danas iz državnog regulatornog tela za radiodifuziju.

Liberalno orijentisana TV Kiša, ili TV Dožd na ruskom, prešla je u julu u Litvaniju i u druge zemlje kako bi nesmetano izvan Rusije nastavila da emituje svoj program jer je nakon izbijanja sukoba u Ukrajini bila primorana da zatvori svoj moskovski studio, penosi Rojters.

Međutim, ova TV stanica je nedavno bila predmet kontroverze i u petak je kažnjena sa 10.000 evra zbog toga što je emitovala mapu Rusije sa Krimom, a ruske trupe u Ukrajini je nazvala "našom vojskom".

Predsednik litvanskog regulatornog tela Ivars Abolins rekao je danas novinarima da su litvanska kontraobaveštajna i služba unutrašnje bezbednosti obavestile njegovu kancelariju da ova TV stanica predstavlja pretnju po bezbednost Litvanija, članice Evropske unije.

Komentari (0)

Evropa