Evropa

Izlazne ankete: Desnica ubedljivo pobedila na izborima u Lombardiji i Laciju

Komentari

Autor: Tanjug

13/02/2023

-

15:54

Izlazne ankete: Desnica ubedljivo pobedila na izborima u Lombardiji i Laciju
Ilustracija - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Stranke desnog centra ubedljivo su pobedile na dvodnevnim izborima u Italijanskim regionima Lombardiji i Laciju, na kojima je više od dvanaest miliona građana biralo guvernere i prestavnike saveta, pokazuju prve izlazne ankete.

Desničarski blok stranaka, koje predvodi premijerka Italije Đorđa Meloni, osvojio je između 50,5 i 54,5 odsto glasova u regionu Lacio, prenosi TV RAI, prenosi Rojters.

U regionu Lombardije desnica je osvojila između 49,5 i 53,5% odsto glasova. U Laciju za mesto guvernera konkurišu Alesio D'Amato (levi centar i Treći pol), Frančesko Roka (desni centar), Donatela Bjanki (Pokret pet zvezda i druge liste levog krila), Roza Rinaldi (Narodna unija), Sonja Pekorilli (Komunistička partija Italije).

U Lombardiji se takmiče aktuelni guverner Atilio Fontana (desni centar), Pjerfrančesko Majorino (levi centar i Pokret pet zvezda), Leticija Morati (Treći pol), Mara Gidorzi (Narodna unija). Glasanje je u Lombardiji sprovedeno na 9.254 izbornih mesta, dok se u Laciju glasalo na 5.306 birališta.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa