Evropa

Slika sreće: Radost i suze sina nakon vesti o spasavanju majke posle 176 sati pod ruševinama

Komentari

Autor: Euronews Srbija, CNN turk

13/02/2023

-

19:27

Slika sreće: Radost i suze sina nakon vesti o spasavanju majke posle 176 sati pod ruševinama
Arif Hudaverdi Yaman/Anadolu Agency/ABACAPRESS.COM/profimedia - Copyright Arif Hudaverdi Yaman/Anadolu Agency/ABACAPRESS.COM/profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Nove potresne slike dolaze iz Turske gde spasioci i dalje biju bitku sa vremenom u potrazi za preživelima osam dana nakon razornog zemljotresa. 

Kako prenosi turski CNN, u Antakiji je spasena jedna žena iz ruševina gde je provela 176 sati. Fotografije na kojima se vidi njen sin kako se raduje zbog toga što mu je majka živa obišle su svet. Nakon što je ugledao kako je spasioci iznose, on nije mogao da zadrži suze dok je dozivao majku.

Suze radosnice mogle su se videti i na licima članova spasilačkog tima, prenose turski mediji.

Sve je manje šansi da se osam dana nakon razornog zemljotresa nađu preživeli ispod ruševina, pa su ovakve akcije spasavanja veoma potresne. Ipak, spasioci ne odustaju, i dalje traju potrage.

Arif Hudaverdi Yaman/Anadolu Agency/ABACAPRESS.COM/profimedia

 

Inače, broj stradalih u zemljotresima koji su prošlog ponedeljka pogodili Tursku i Siriju premašio je 36.000. Turski centar za vanredne situacije SAKOM saopštio je u da je u toj zemlji poginula 31.643 osobe. U Siriji je zvanična brojka 4.574, prenosi CNN.

 

Koordinacijski centar u Turskoj počeo je da otpušta timove koji su među prvima stigli u Tursku jer više ne postoji potreba za takvim tipom potrage.

 

 

Njihove procene su da se dalja spasavanja preživelih mogu smatrati čudom, pa su naveli da će teren preuzeti lokalne vlasti s teškom mehanizacijom i krenuti sa raščišćavanjem.

Arif Hudaverdi Yaman/Anadolu Agency/ABACAPRESS.COM/profimedia

 

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa