Aktuelno

Vatrogasac Zigi, pas srpskog tima, spasao još jedan život iz ruševina u Turskoj

Komentari

Autor: RTS, Euronews Srbija

12/02/2023

-

21:40

Vatrogasac Zigi, pas srpskog tima, spasao još jedan život iz ruševina u Turskoj
FoNet/Instagram/mupsrbije - Copyright FoNet/Instagram/mupsrbije

veličina teksta

Aa Aa

Spasilački pas Zigi je još jednom pokazao zašto ga smatramo ravnopravnim članom Specijalističkog tima za spasavanje iz ruševina Sektora za vanredne situacije, saopštio je MUP. Zigi je i danas, sedmog dana od zemljotresa u Turskoj, nanjušio živu osobu koja je spasena.

Vođa specijalnog tima spasilaca MUP-a Srbije Davor Vidović rekao je su tokom današnjeg dana pripadnici Sektora za vanredne situacije radili na više lokacija pretrage terena za osobama nestalim u Turskoj, preneo je RTS.

 

 

"Tokom tih akcija, izvučeno je više tela nastradalih osoba i organizovana je podrška stranim timovima u pretrazi terena, korišćenjem specijalističke oprema i spasilačkog psa", naveo je Vidović.

Prema njegovim rečima, u jednoj od takvih akcija, spasilački pas Zigi potvrdio je sumnje da se ispod ruševina nalazi živa osoba, koju su izvukle strane spasilačke službe na terenu.

"Situacija na terenu je i dalje veoma dramatična. Ostaćemo, dokle god se od nas zahteva", rekao  je vođa specijalnog tima spasilaca MUP-a Srbije Davor Vidović.

Preporuka za vas

Komentari (2)

Jakov

13.02.2023 12:04

Mogli bi i kućne ljubimce da angažujemo! Malo obuke redovno i imali bi armiju spasitelja! Samo kažem da je tema za razmišljanje! ❣️❣️❣️

Srbija